Spring til indhold

Om Kropsterapi

I den kropsorienterede psykoterapi er hænderne et vigtigt værktøj. Det er i den direkte kontakt med den terapeutiske berøring at kroppen reagerer. Det er i det møde, at vi kan regulere et stresset, uroligt eller måske ængsteligt nervesystem. Det er i det møde, vi kan dæmpe smerte. Uanset årsagerne.

Det er ved hjælp af blide, manuelle terapeutiske teknikker, at vi kan få adgang til regulering af ubalancer og dermed afspænding. Det er den ubevidste del af vores nervesystem, det der kaldes det autonome nervesystem, vi blandt andet kan påvirke igennem kropsterapien. Her er åndedrættet blandt andet funderet.

Målene med kropsterapi har mange facetter. Det kan handle om bare at tage imod og være. Og det kan handle om at få kontakt til den “glemte” krop, og bare sanse. At være tilstede.

Det kan være den helt spæde begyndende kontakt til overfladen, og det kan være dybe sansninger, hvor følelser er koblet på. Du kan begynde at lytte til kroppen på en ny måde, og få en anden opmærksomhed på dig selv.

Men kropsterapi er også bare en kropslig opmærksomhed i forbindelse med den terapeutiske samtale. At træne din opmærksomhed på kroppens signaler i nuet. Mange af disse sansninger kan være et udtryk for kroppens hukommelse, der begynder at give tegn, dens måde at gøre opmærksom på sig.

Særligt er dette vigtigt, når vi arbejder med traumeoplevelser, oplevelser med så stor overvældelse at de frakobles vores bevidsthed, og glemmes, så at sige.

Kropsterapien er det nærværet og kontakten imellem to nervesystemer, terapeutens og klientens, der er helende.